друкувати


В Делятині виявили застарілі боєприпаси

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-22 10:15:26
16-го квітня, граючись поблизу місцевого потічка, делятинські хлопчаки натрапили на незнайомі металеві предмети. Коли діти показали свою знахідку батькам, ті одразу зателефонували на "101" до рятувальників.

Піротехніки Головного управління МНС в області, котрі прибули до місця виклику, один за одним вилучили із землі аж 136 одиниць застарілих боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни: 125 артснарядів різного калібру, 10 мінометних мін та 1 ручна граната. Увесь цей "скарб" багато років пролежав у землі, проте, як зазначають сапери МНС, він і досі становив небезпеку для життя людей. Усю вилучену із землі вибухівку піротехніки Головного управління МНС в області знешкодили на місцевому полігоні , повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в області.

До речі, з початку цього року на Прикарпатті було виявлено та знешкоджено 307 вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн. Головне управління МНС в області звертається до всіх мешканців краю: будьте надзвичайно обережні при виявленні вибухонебезпечних предметів, дотримуйтесь відповідних правил безпеки: про виявлені боєприпаси одразу ж слід негайно повідомити пожежно-рятувальну службу, місцеві органи державної влади та міліцію; в жодному разі не беріть підозрілий предмет руками та не пробуйте самостійно вилучити знахідку із землі; негайно зупиніть будь-які роботи в районі небезпечного місця та до прибуття фахівців обов’язково організуйте його охорону. Будьте пильними та обережними, дбайте про безпеку свого життя!

Обговорити на форумі