друкувати


Президентська "накачка" для силовиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-21 05:16:47
Прикро, що є дані по ряду міністерств, починаючи з Міністерства внутрішніх справ, де значна частина коштів, направлених на подолання стихії використовувалися на капітальний ремонт дахів, підлоги, заміну вікон на службових об'єктах, які не мають відношення до категорії потерпілих, – заявив у своєму виступі на нараді з питань стану реалізації заходів із ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року на території Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей Президент України Віктор Ющенко.

Президенту України також прикро, що Міністерство оборони, яке дало запит на 50 млн грн, не змогло використати однієї п’ятої з цих грошей.

"Я вимагаю, – сказав Віктор Андрійович, звертаючись до генерального прокурора України Олександра Медведька, – від Генпрокуратури ясних, чітких і публічних висновків. Очевидно не йде мова про масштабні зловживання, але я закликаю дотримуватися високих моральних критеріїв щодо використання цих коштів".

За словами Президента, Генпрокуратурою відкрито 172 кримінальні справи за фактами, що завдали державі 28,5 млн грн. Ющенко дав завдання Генпрокуратурі відзвітувати по режиму використання фінансових ресурсів. Президент також хоче почути звіт Міністерства фінансів з цього приводу.

Обговорити на форумі