друкувати


В м.Яремче проведено 15 рейдових перевірок з питань легалізації найманої праці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-21 01:58:05
Протягом першого кварталу 2009 року працівниками державної податкової інспекції в м. Яремче спільно з працівниками міської прокуратури та працівниками інспекції праці проведено 15 рейдових перевірок з питань легалізації найманої праці. При проведенні перевірок 16-ти суб’єктів господарської діяльності, у 6- ти із них виявлено 13 найманих працівників, з якими не оформлено трудові відносини. В результаті легалізовано заробітної плати на загальну суму 2,7 тис. грн. і до бюджету донараховано податку з доходів фізичних осіб в сумі 4,7 тис. грн.

Державна податкова інспекція в м.Яремче нагадує, що людина, не оформлена належним чином на роботі та отримавши заробітну плату в "конверті", сама себе позбавляє всіх соціальних пільг та допомоги, виплати лікарняних у разі захворювання та державних гарантій при виході на пенсію, повідомляє ДПІ в м.Яремче.

Шановні підприємці, державна податкова інспекція в м.Яремче наполягає на укладенню з найманими працівниками трудових угод. Таким чином ви забезпечуєте їм соціальну захищеність у майбутньому, а до бюджету поступить податок з доходів найманих працівників. Крім того, за використання нелегальної найманої праці чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді виплати штрафу або призначення виправних робіт. Тільки протягом цього року на території Яремчанської міської ради порушено чотири кримінальні справи за фактами грубого порушення трудового законодавства. До того ж, підприємці, що порушили трудове законодавство, повинні повернути державі всю допущену ними заборгованість, а людину працевлаштувати.

Обговорити на форумі