друкувати


Справжня причина перенесення матчу півфіналу Кубка України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-21 12:25:46
Прийнято рішення про перенесення півфінального матча Кубка України між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо" з 22 квітня на 13 травня. Офіційна версія: у зв'язку з тим, що гірники і динамівці мають провести зустріч у півфіналі Кубка УЄФА.

Сайту "Террикон" стала відома ще одна причина перенесення гри. "Шахтар" наполягав на запрошенні на півфінал Кубка України зарубіжного арбітра топ-рівня. Для цього, заздалегідь, за місяць до гри була подана заявка в Комітет арбітрів ФФУ. Максимально затягуючи з відповіддю, в підсумку з ФФУ та Прем'єр-ліги надійшов лист, де повідомлялося про відмову в цьому побажанні, так як в свою чергу, були отримані відмови від федерацій Італії та Португалії, повідомляє UA-Футбол.

Замість зарубіжного арбітра ФФУ обіцяв призначити досвідченого рефері, яким у підсумку виявився ... арбітр першої категорії Юрій Можаровскій зі Львова. На рахунку цього 32-річного рефері аж шість матчів рівня Прем'єр-ліги (ще одна гра в Кубку України): по три гри за участю "Кривбасу" і ФК "Харків", а також поєдинок 19-го туру "Динамо" - "Ворскла ", який закінчився з рахунком 4:1 і на 15-й хвилині Можаровскій призначив пенальті у ворота полтавчан.

Донецький клуб арбітр такого рівня не влаштовував, тому "Шахтар" продовжував наполягати на запрошенні іноземного арбітра і в разі необхідності був згідний на перенесення. У підсумку, за взаємною згодою клубів було прийняте рішення про перенесення матчу на середину травня.

Обговорити на форумі