друкувати


Кабмін хоче збільшити єдиний податок на 108 гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-17 04:36:55
Збільшення пенсійних внесків від підприємців збереже спрощену систему оподаткування. Про це заявила глава Держкомпідприємництва Олександра Кужель на брифінгу у Кабінеті Міністрів України. Про це повідомили в управлінні зв'язків зі ЗМІ Секретаріату КМУ.

Олександра Кужель зауважила, що ставка єдиного податку не змінювалася протягом 11 років існування.

Сьогодні ж, за її словами, деякі політичні сили лобіюють питання впровадження для підприємців загальної форми оподаткування. Однак, як зауважила Олександра Кужель, ні уряд, ні прем’єр-міністр ніколи не підтримають збільшення податкового тиску на підприємців.

"Коли виникла питання збільшення єдиного податку і розуміючи, що зроблять із цим законом у Верховній Раді, я вишукувала кроки, щоб зберегти сьогодні спрощену систему оподаткування разом з урядом і підтримати людей, які самі собі сплачують внески", - наголосила глава Держкомпідприємництва.

Саме тому, за її словами, уряд запропонував незначне збільшення пенсійного внеску: "Ті, хто сьогодні сплачує 200 грн, мають доплатити до Пенсійного фонду 108 грн".

Глава Держкомпідприємництва також відзначила, що це роблять не на вимогу МВФ, і ці кошти не надходитимуть до бюджету. Це "персоніфікована система, і люди самі для себе сплачують внески".

"Пенсійний внесок - не така величезна сума заради збереження спрощеної системи оподаткування", - наголосила Олександра Кужель, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі