друкувати


Звідки пенсії беруться

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-17 11:07:17
Днями на Івано-Франківщині побував голова Пенсійного Фонду України Олексій Зарудний.

У програмі візиту - нарада з керівниками головного та підвідомчих управлінь Фонду в області. Потішили високопосадовця 12-відсоткове перевиконання показників надходжень. Щоправда криза аж ніяк не сприяє подальшому надходженню коштів. За словами пана Зарудного, зараз потрібні нові підходи у вирішенні питань наповнення бюджету, оперативного, а іноді і упереджувального реагування на фінансове становище платників страхових внесків.

Однією з найбільших проблем прикарпатських пенсійників досі залишаються борги калуської "Оріани", що вже протягом семи років не може отримати статус банкрута. Тому голову ПФУ попросили посприяти вирішенню проблеми, адже підприємство боргує понад 30 мільйонів гривень.

Доволі невтішним є й те, що депутати Верховної Ради не прийняли зміни до законодавства, який відкривав шлях для другого траншу від Міжнародного Валютного Фонду. Адже кредит міг би стати запорукою наповнення і Пенсійного Фонду. Голова правління фонду України також зустрівся із головою обласної державної адміністрації Миколою Палійчуком.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі