друкувати


Росія офіційно завершила війну в Чечні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-16 11:35:26
Національний антитерористичний комітет за дорученням Дмитра Медведєва вніс зміни до організації антитерористичної діяльності в Чечні. Режим контртерористичної операції (КТО), що діяв в Чечні з 1999 року, знято.

"Головою Комітету, директором ФСБ Олександром Бортниковим з 00:00 за московським часом 16 квітня відмінено наказ, оголошуючий територію республіки зоною проведення контртерористичної операції", - йдеться в офіційній заяві НАК.

З цього моменту боротьба з тероризмом в Чечні буде вестися у відповідності із загальним порядком, що діє в інших регіонах країни. Крім того, у зв'язку з відміною режиму КТО оперативному штабу в Чечні доручено оптимізувати склад сил і засобів Об'єднаного угруповання військ на Північному Кавказі.

"Таке рішення покликане забезпечити умови для подальшої нормалізації обстановки в республіці, відновлення та розвитку її соціально-економічної сфери", - йдеться в повідомленні.

Чечня була оголошена зоною проведення контртерористичних операцій указом колишнього президента РФ Бориса Єльцина. 31 березня 2009 року НАК відклав скасування режиму КТО. Раніше на цьому наполягав президент Чечні Рамзан Кадиров , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі