друкувати


Врятували Свічу від нафти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-15 10:44:28
Днями між селами Підбережжя та Міжріччя Болехівської міської ради на Долинщині стався викид нафтопродуктів у річку Свіча. Тут було виявлено маслянисту чорну пляму.

Учасники мобільно-оперативної групи Головного управління МНС області, екологи Долинського НГВУ та Державної екологічної інспекції, представники НГВУ "Долинанафтогаз", які швидко виїхали на місце події, виявили, що трапилося таке унаслідок підйому рівня води. Через це було зруйновано дюкерний перехід на ділянці підземного технологічного газопроводу середнього тиску Танява-Долина Долинського НГВУ "Долинанафтогаз", який проходить по дну річки.

На лівому березі Свічі газопровід зрізаний по зварному шву та зігнутий течією. На правому березі трубопровід також пошкоджений. Еменесники очистили берегову смугу на поверхню грунту висипано абсорбент для знешкодження нафти. Працівники Долинського НГВУ "Долинанафтогаз" перекрили засувки на газопроводі в населених пунктах Підбережжя та Гузіїв. За даними прес-служби ГУ МНС області, з газопроводу витекло близько 300 літрів газового конденсату, але витік було припинено. Загибелі риби в річці Свіча не спостерігається.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі