друкувати


До 90-річчя українського карного розшуку: "Люди доблесті і честі"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-14 06:09:02
Так називається нова книга видана до 90-річчя українського карного розшуку, що відзначатиметься 15 квітня, в Івано-Франківську. Її авторами є колишні працівники цього відділу Мар’ян Б’ялик і Валентин Правдивий, а також керівник прес-служби Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету внутрішніх справ Ігор Голинський. Видання стало можливим за підтримки начальника Івано-Франківського УМВС Василя Кузнєцова.

"Про таку книгу ми думали вже давно, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу один із авторів, Мар’ян Б’ялик. – Ми кілька місяців збирали по архівах матеріали про багатьох керівників карного розшуку Прикарпаття. Особливо хотілося таким чином віддати честь тим людям, які працювали у нелегкі повоєнні часи. Десь із кінця січня робота була інтенсивною, і ось тепер маємо книгу нарисів про легендарних правоохоронців".



Ця книга, на переконання авторів, розрахована передовсім на молоде покоління початкуючих та майбутніх міліціонерів, адже тут подано у цікавій формі розповіді про різні методи розкриття злочинів. Щоправда, зазначають старші автори, у теперішній час і злочинці, і правоохоронці володіють багатьма технічними засобами, про які вони у свої часи навіть не чули.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі