друкувати


За І квартал 23 працівників органів податкової служби притягнуто до відповідальності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-14 03:40:49
23 працівників органів податкової служби притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, з них одного працівника звільнено з органів ДПС. Такі результати перевірок відділу по боротьбі з корупцією в ОДПС ДПА в області за I квартал 2009 року.

В звітному періоді за матеріалами відділу проти податківців області порушено 3 кримінальні справи. Крім цього прокуратурою Рожнятівського району (за матеріалами відділу) порушено кримінальну справу проти мешканця району, який погрожував працівникам податкової служби під час проведення перевірки у його дружини - приватного підприємця. На даний час триває досудове слідство, повідомляє відділ по боротьбі з корупцією в ОДПС ДПА в області.

За матеріалами перевірок працівниками відділу складено 2 протоколи за порушення вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією". За одним протоколом суд визнав податківця винним і до нього застосовано стягнення у вигляді штрафу. Одна адміністративна справа знаходиться на розгляді в суді. Протоколи складались за напрямком діяльності – контрольно-перевірочна робота.

У відділу по боротьбі з корупцією в ОДПС ДПА в області функціонує телефон довіри (0342) 771915 за яким можна поінформувати про протиправні або корупційні дії працівників державної податкової служби, а також про неправомірні методи тиску на податківців, втягування їх у протиправну діяльність, про загрозу життю, здоров'ю, майну працівників податкової служби або їхніх близьких родичів.

Обговорити на форумі