друкувати


Податкова йде до Інтернет-магазинів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-13 05:11:15
Податківці мають намір запровадити контроль у сфері Інтернет-торгівлі. За прогнозами, обіг цього сегменту ринку в Україні цього року досягне мільярда доларів, при цьому відсутність руху коштів на банківських рахунках багатьох підприємств свідчить про тіньові операції.

"Контроль за обігом наявних коштів поза банківськими операціями – пріоритетне завдання для контролюючих органів України, оскільки рівень тіньової економіки вже стає небезпечним для вітчизняної економіки", - йдеться в повідомленні Державної податкової адміністрації.

За даними рейтингу сайту Bigmir.net, тільки на початку цього року в Україні діяло 3 тисячі 168 Інтернет-магазинів. За неофіційною інформацією, кількість віртуальних торгових місць становить близько 10 тисяч.

"Інтернет-продажі стали конкурентоспроможним суперником традиційному "офлайновому" бізнесу", - наголошують податківці.

На їхню думку, суб'єкти підприємництва, які працюють у сфері роздрібної торгівлі і послуг в Мережі, прагнуть занижувати обсяги реалізації – не оприбутковувати наявну виручку і порушувати правила використання реєстраторів касових операцій.

Тому питання контролю за сферами діяльності, де переважно використовуються готівкові грошові розрахунки і є ризики невідображення доходів, стає одним з першочергових для Податкової адміністрації, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі