друкувати


Як Галич після повені відбудовувався

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-13 04:42:21
Більше 1 мільйона гривень, виділених на відновлення постраждалого внаслідок липневої повені Галицького району, пішли в нікуди. Цей факт встановили працівники Контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області під час планової ревізії.

Більша частина "зниклого" мільйона була використана не за цільовим призначенням, інша - безпідставно пішла до рук підрядників. Лише вартість виконаних робіт з відновлення сільських доріг була завищена на 134 тисячі гривень. На житлі підрядники "заробили" 163 тисячі гривень.

Чим більше грошей – тим більше порушень. Згідно генерального плану проведення ремонтних та відновлювальних робіт по об’єктах, постраждалих внаслідок стихійного лиха, відновленню підлягало 109 об’єктів, які зазнали руйнування під час липневої повені. Для виконання ремонтних робіт було виділено 19 млн 330 тисяч гривень. Ремонт 29 об’єктів ліг на плечі КП "Капітальне будівництво". Цій фірмі було виділено 3,5 млн гривень.

КП "Капітальне будівництво" займалося не тільки відновленням об’єктів комунального значення, це підприємство виконувало функції замовника робіт з відбудови житлових будинків для постраждалих від наслідків стихії в м. Галичі та в селах Галицького району. Для цих цілей було спрямовано 8,7 мільйонів гривень коштів субвенцій, які виділили самі забудовники, та благодійної допомоги від Донецької та Житомирської областей.

Асфальт поклали де бажали. Під час відновлення сільських доріг в с.Острів, в с.Новий Мартинів та в с.Ганівці підрядними організаціями було завищено вартість виконаних робіт на загальну суму 113 тисяч гривень. Підрядники свою провину визнали, і у ході ревізії помилки виправили.

А під час виконання робіт з будівництва житлових будинків в м.Галичі в акті виконаних робіт за листопад 2008 року були завищені витрати трудових ресурсів та збільшена вартість будівництва на 73 тисячі гривень.

Аналогічно в с.Дубівці, де підрядники зводили жилі будинки, будівельники переоцінили свою роботу на 212 тисяч гривень.

Ще один цікавий факт стався в с.Дубівцях. Там було витрачено 775,79 тисяч гривень на відновлення зруйнованих стихією вулиць. Відремонтували пл. Незалежності (біля сільської ради) та вул. Житомирську. Дороги зробили якісними, проте за ці гроші, згідно генерального плану, мали бути відремонтовані зовсім інші вулиці. Таким чином 775 тисяч гривень були витрачені не за цільовим призначенням.

Матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності головного відбудовника Галича КП "Капітальне будівництво" були передані до прокуратури.

Обговорити на форумі