друкувати


Прикарпаттю загрожують повені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-13 12:58:12
Головне управління МНС в Івано-Франківській області попереджає про підйом рівня води в річках Прут, Дністер і його притоках - від 0,5 до 2 метрів. Тривожна ситуація складається у Верховинському районі, де за вихідні вода в гірських річках піднялася до 80 сантиметрів. Причина - дощі та танення снігів.

Вода почала підмивати тимчасові берегоукріплення, залила дорогу в селі Верхній Ясенів.

Як повідомив голова Верховинської райдержадміністрації Петро Кермощук, на зруйнованих минулорічною повінню об'єктах виконані відновлювальні роботи на 33 мільйони гривень, заборгованість перед виконавцями становить 22 мільйони гривень, а обіцяні на цей рік урядові кошти (понад 270 мільйонів гривень) ще не надійшли.

За словами Кермощука, якщо розпочаті відновлювальні роботи на дорогах, мостах, переходах, берегоукріпленнях, дамба не буде продовжена, то і витрачені кошти "підуть за водою".

На даний момент у Верховинському районі дощ припинився, вода в річках трохи спала.

Однак, як зазначають експерти, на Чорногорському хребті сніг ще не танув, а в деяких місцях у Карпатах до 4 метрів снігу, і раптове танення плюс теплі весняні сніги можуть спричинити серйозний підйом води.

Як повідомлялося, внаслідок повені в липні 2008 року в Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій, Чернівецькій, Закарпатській та Тернопільській областях було підтоплено 909 населених пунктів, 45 тисяч 326 житлових будинків. Загинули люди , повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі