друкувати


У Івано-Франківську відбулась екологічна акція "Посади дерево - озелени місто"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-13 10:29:40
"Вже давно потрібно розробити комплексну, дієву програму по покращенню екологічної ситуації в Івано-Франківську. Адже тут ростуть наші діти. Вони повинні розвиватися і вчитися в екологічно чистому, озелененому місті" - Юрій Соловей.

В суботу, 11 квітня, об 11-00 год. за ініціативи ГО "Громадський Форум Івано-Франківська" відбулась екологічна акція "Посади дерево - озелени місто".



В ході даного заходу мешканці міста спільно з активістами громадської організації проводили упорядкування дворів та висаджування дерев у всіх районах Івано-Франківська. Окрім того, в мікрорайоні Каскад, на вул. 24 Серпня, на місці недоглянутого владою міста пустиря відбулось символічне заснування "Алеї Громадського Форуму Івано-Франківська", в якому взяли участь понад чотири десятки людей. В тому ж місці - біля ЗОШ №25, активістами громадської організації було проведено прибирання та упорядкування занедбаної і абсолютно недоглянутої території навпроти школи.

Разом з тим, зусиллями небайдужих до екологічної ситуації мешканців та активістами ГО "Громадський Форум Івано-Франківська", було упорядковано територію та висаджено дерева в районі вулиць: Довженка, Південний Бульвар, Галицька, Будівельників, а також в мікрорайоні Каскад.



"Екологічна акція "Посади дерево-озелени місто", - каже ініціатор заходу Юрій Соловей, - як і символічне заснування "Алеї Громадського Форуму Івано-Франківська" - це наш заклик до громади міста підтримати такі корисні починання. Разом з тим ми вимагаємо від міської влади проведення активнішої і результативнішої роботи в сфері озеленення Івано-Франківська, як і загалом в сфері екології".

У результаті проведення екологічної акції "Посади дерево-озелени місто", в якій загалом взяло участь понад 150 мешканців Івано-Франківська, у всіх мікрорайонах було висаджено понад 200 садженців берези та смереки. На пустирі, навпроти ЗОШ №25 було засновано "Алею Громадського Форуму Івано-Франківська". В тому ж місці, а також у дворах біля будинків за адресами: вул.Мазепи 175, вул.Довженка 1, вул.Південний Бульвар 32, вул.Галицька 130, вул.Галицька 132, вул.Галицька 145, вул.Галицька 149, вул.Симоненка 32, вул.Івасюка 32, вул.24 Серпня 13, зусиллями активістів Громадського Форуму та небайдужих мешканців було проведено упорядкування і прибирання прибудинкової території.

"Безперечно потрібно подякувати всім небайдужим жителям міста за їх посильний вклад в озеленення міста під час сьогоднішньої екологічної акції. Проте, я вважаю, що вже давно потрібно розробити комплексну, дієву програму по покращенню екологічної ситуації в Івано-Франківську. Адже тут ростуть наші діти. Вони повинні розвиватися і вчитися в екологічно чистому, озелененому місті".- заявив наприкінці акції лідер Громадського Форуму Івано-Франківська Юрій Соловей.

Джерело: Прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська"
Обговорити на форумі