друкувати


19 квітня буде запущений український ракетоносій "Зеніт"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-11 01:20:35
На 19 квітня 2009 року запланований запуск з океанської платформи "Одіссей" українського ракетоносія Зеніт-3SL" в рамках програми "Морський старт". Про це в Дніпропетровську під час виїзного засідання Кабінету Міністрів повідомив генеральний конструктор конструкторського бюро "Південне" Станіслав Конюхов.

Ракета "Зеніт-3SL" повинна вивести трьохтонний супутник на геосинхронну орбіту. Апарат створений Thales Alenia Space з розрахунком на 12-річний термін експлуатації.

Станіслав Конюхов повідомив, що також на червень 2009 року запланований запуск ракетоносія "Зеніт" за програмою "Наземний старт" з космодрому "Байконур".

Станіслав Конюхов відзначив, що сьогодні КБ "Південне" і підприємство "Південмаш" підписали 12 контрактів на запуски ракетоносіїв за програмою "Морський старт" і сім контрактів - за програмою "Наземний старт".

В той же час, генеральний конструктор КБ "Південне" сказав, що виконання цих контрактів знаходиться під великим питанням, оскільки в підприємства "Південмаш" не вистачає грошей для реалізації завдань за вказаними космічними програмамиОсвітній портал.

Обговорити на форумі