друкувати


Визначено переможців конкурсу "Найкращий читач України 2009 року"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-10 05:52:37
9 квітня 2009 року в обласній бібліотеці для дітей відбувся III етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України 2009 року".

Організаторами конкурсу є громадська організація "Форум видавців", Національна бібліотека для дітей (за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства культури та туризму).

Конкурс проводився з метою підвищення культурної компетентності української молоді, заохочення дітей до систематичного читання, вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, підвищення якості і ефективності процесу читання, підвищення суспільного значення ролі шкільних і дитячих бібліотек в процесі соціальної адаптації і культурної компетенції дітей і юнацтва.

У конкурсі приймали участь усі бажаючі учні 6 - 7 класів. Перший етап проводився у бібліотеках загальноосвітніх закладів, другий етап - у районних дитячих бібліотеках, третій етап проводився в обласній бібліотеці для дітей.

Впродовж проведення конкурсу було поставлено завдання щодо реалізації кількох завдань: популяризувати найкращі надбання української і світової класичної й сучасної літератури, привернути увагу громадськості державних і недержавних установ, ЗМІ до проблем дитячого читання, сприяти створенню належних умов для рівного доступу до книжок і літератури (незалежно від рівня розвитку дітей, їхніх фізичних можливостей, забезпеченості і місця проживання).

Переможцями ІІІ етапу конкурсу в нашій області стали: Ковток Андрій (учень 6 кл., Галицький р-н) та Лупа Андрій (учень 7 кл., Калуський р-н). Восени цього року вони будуть запрошені на Форум Видавців до Львова.

Концертну програму заходу забезпечили Івано-Франківський міський центр дитячої творчості (директор Волинська І.В.), керівник гуртка художнього слова "Істина" Л.Батюженко, керівник літературно-художнього гуртка "Рідне слово" Н.Аксьонова, керівники ансамблю бального танцю "Ритм – Престиж" Ірина та Віталій Микицеї, керівник вокальної студії "Ксена" О.Шинкарук.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст із взаємодії з ЗМІ Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі