друкувати


Голова Коломийської РДА М.Вінтоняк провів прес-конференцію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-10 04:19:42
Сьогодні голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Вінтоняк провів прес-конференцію за участю представників місцевих засобів масової інформації, під час якої підвів підсумки роботи райдержадміністрації за перший квартал 2009 року.

За словами голови, бюджет району за перший квартал 2009 року перевиконано на 1 мільйон 6 тисяч гривень. На сьогодні боргів із виплатою заробітної плати немає. На жаль, через різке підвищення цін на газ в районі існує заборгованість, повідомляє прес-служба РДА.

Чільник району зупинився на таких проблемних питаннях як енергозбереження, стан доріг. Є реальна можливість залучення потенційних інвесторів в галузі сільського та житлово-комунального господарств. Невдовзі у десятьох котельнях закладів освіти та охорони здоров'я буде замінено газові котли на тверде паливо (деревні відходи), що значно покращить ситуацію в економічному питанні.

Михайло Вінтоняк наголосив також на утилізації і переробці побутових відходів. Уже нині інтенсивно працює фірма "АВЕ-Коломия", уклавши договори з населенням району. Актуальним стоїть питання будівництва заводу по утилізації сміття.

Голова також наголосив на Програмі вуличного освітлення згідно з якою сільські ради за власні кошти спільно з громадянами освітлюють вулиці, стан доріг, до речі, одне з найболючіших питань в районі та сільське господарство, якого добряче торкнулася фінансова криза.

Голова відповів на численні запитання журналістів, які цікавилися наслідками стихії 27 липня 2008 року, кінцевим терміном і розташуванням будівництва заводу по утилізації сміття та зверненням громадського активу села Спас з приводу створення на території села Спас заповідних урочищ та звіт інституту екологічного маркетингу ІМО (Швейцарія) про статус органічної території села Спас.

Обговорити на форумі