друкувати


В Івано-Франківську викрито шахрая-донжуана

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-09 05:20:16
У поле зору івано-франківських оперативників 40-річний мешканець обласного центру потрапляє не вперше. Кілька років тому його було затримано за підозрою у вчиненні низки шахрайств.

Тоді хитромудрий чоловік обвів навколо пальця не менше десятка мешканців Прикарпаття. Що цікаво, в більшості випадків жертвами злочинних витівок шахрая були жінки. Не виключено, що до них пройдисвіт застосовував донжуанські чари. Увійшовши у довіру, міг взяти у "тимчасово-довічне" користування у нової знайомої мобільний телефон, чи "позичити" кругленьку суму грошей. За вчинені злочини чоловіка було засуджено до відбування покарання, пов’язане з позбавленням волі. Утім, як виявилося, в ізоляції від суспільства шахрай аж ніяк не розпрощався зі старими звичками.

На сьогоднішній день проводиться перевірка щодо причетності підозрюваного до скоєння трьох шахрайств та крадіжки. Зокрема, в одному випадків познайомившись з працівницею відомої косметичної фірми з розгалуженою маркетинговою сіткою, зловмисник взявся за реалізацію товару. Набравши на "бороду" дорогої косметики на суму шість тисяч гривень, пообіцяв невдовзі розрахуватися. Неважко здогадатися, що жінка так і не побачила очікуваних грошей. Крім того, їй довелося звертатися по допомогу до співробітників міліції із заявою про крадіжку. Вона повідомила, що з її офісу було викрадено зарплатну картку, з якої знято близько двох тисяч гривень. В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що крадіжка чужих заощаджень – справа рук знаного шахрая. Також з’ясувалося, що останнім часом зловмисник виманював у довірливих громадян гроші під приводом виготовлення закордонних віз. Люди, які повірили харизматичному шахраєві, віддавали за поїздку, що так і не здійснилася, кругленькі суми в іноземній валюті. А зловмисник тим часом старався більше не потрапляти їм в очі. Правоохоронці не виключають, що в ході проведення досудового слідства перелік злодіянь афериста може поповнитися.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО,ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі