друкувати


ЗМІ: Росія почала антиукраїнську кампанію в Києві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-09 04:31:58
Проросійські сили почали масштабний політичний проект в Україні, пов'язаний із наступними президентськими виборами. Кампанія, пов'язана з президентськими виборами, почалася з розміщення антиукраїнських білбордів у Києві.

Про це повідомляє газета "Дело".

Одним з перших кроків цієї кампанії стало розміщення білбордів антиукраїнського змісту в Києві. На вулицях української столиці з'явилися рекламні щити, на яких зображена карта колишнього Радянського Союзу, в межі якого включена й Україна. На білборді замість "СРСР" написано "Проект Росія".

За інформацією видання, цей проект є не одноразовою політичною акцією, а частиною масштабної схеми, що реалізується російськими політтехнологами за підтримки деяких політичних сил України.

Формальним приводом для розміщення білбордів став вихід третьої книги із серії "Проект Росія". Проект присвячено пропаганді переваг монархічної форми правління.

В той же час, російський політолог Дмитро Гусєв із посиланням на власні джерела зазначив, що мета розміщення білбордів полягає не в просуванні книжки. За його словами, рекламні щити є частиною "політичного проекту, який задуманий і підтримується адміністрацією президента Росії і групою російських бізнесменів, які хочуть відстоювати свої інтереси в Україні".

Гусєв зазначив, що в рамках проекту також була випущена пропагандистська книга "Американское сало", і "буде ще низка дій".

"Мета всього цього - просунути низку тем, які потім будуть розіграні в інтересах одного або кількох кандидатів чи політичних сил на президентських і парламентських виборах. На даний момент проектом не робиться ставка на когось конкретного, але ближче до голосування всі зазначені дії зіллються в один політичний мегапроект ", - розповів політолог.

Він додав, що вже зараз реалізації проекту "допомагають певні політичні та економічні сили в Україні", але відмовився уточнити, хто саме.

В той же час, "Дело" з'ясувало, що скандальна реклама розміщувалася на щитах декількох операторів "наружки". В одній з таких компаній, BigBoard, відзначили, що їм такі білборди замовив інший оператор - "РТМ-Україна". Співвласником компанії є народний депутат від БЮТ Микола Баграєв - один із кураторів PR-напрямку у блоці.

Сам він сказав, що до останнього часу не був у курсі причетності "РТМ-Україна" до розміщення скандальних білбордів.

Директор "РТМ-Україна" Олег Невельчук повідомив, що кінцевим замовником рекламних щитів є якась російська компанія. Її назву керівник не уточнив, зіславшись на конфіденційність договору , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі