друкувати


Українська пошта почала працювати за новими правилами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-09 03:29:34
Набули чинності Правила надання послуг поштового зв'язку в новій редакції. Цей документ був підготовлений Мінтрансзв'язку з власної ініціативи.

Серед новацій у нових правилах - можливість пересилання поштових відправлень наземним, водним або повітряним транспортом або комбінованим (раніше - тільки наземним і повітряним).

Відтепер адресату повідомляється про надходження адресованого йому поштовому відправленню, поштовому переказу по телефону, вказаному відправником на поштовому відправленні, бланку поштового переказу, або за відповідним повідомленням.

Нові правила містять перелік вкладень, заборонених до пересилання у внутрішніх та міжнародних поштових відправленнях, кількість примірників списків та необхідність представлення їх в електронному вигляді. Правила визначають порядок оплати послуг поштового зв'язку, а також встановлюють режим роботи об'єктів поштового зв'язку (раніше для цього було потрібно узгодження з місцевим органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування).

Правила надання послуг поштового зв'язку в новій редакції доповнені новим розрядом поштових відправлень - "виборчі". Це поштові відправлення Центральної виборчої комісії, виборчих комісій, по виборах народних депутатів України, президента України, комісій з всеукраїнського референдуму, які приймаються для пересилання в період проведення відповідних виборів, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі