друкувати


За тиждень викрито 617 злочинів у сфері службової діяльності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-09 12:34:18
Вжитими заходами за минулий тиждень підрозділами ДСБЕЗ викрито 1513 злочинів, 1151 або 76,1 % з яких - кваліфікованих їх видів. Виявлено 617 злочинів у сфері службової діяльності, у т.ч. 139 - пов'язаних з хабарництвом. До відповідальності притягуються 729 осіб, з яких 416 керівників суб'єктів господарювання різних форм власності.

У Києві викрито службових осіб одного державного підприємства, які без погодження Міністерства промислової політики України, здійснили відчуження товариства з обмеженою відповідальністю за заниженою вартістю спортивного комплексу підприємства, чим завдали збитки державі на суму 56,9 мільйона гривень, повідомляє ДЗГтаМД МВС України.

На Дніпропетровщині викрито посадовця закритого акціонерного товариства, який упродовж 2007-2008 років надавав до митних органів неправдиві відомості. На підставі чого було оформлено фіктивні вантажно-митні декларації, що стало підставою приховання фактів придбання та подальшого експорту зазначеним товариством відходів металургійного виробництва (шлак). Внаслідок цього до держбюджету не було сплачено ПДВ на загальну суму 1,35 мільйонів гривень.

На Луганщині викрито керівника державного підприємства, який вимагав та отримав хабара на загальну суму 10 тисяч гривень від працівників шахти за завищення коефіцієнту трудової участі в документах на нарахування заробітної плати.

На Хмельниччині затримано "на гарячому" викладача кафедри Хмельницького економічного університету під час отримання хабара в сумі 3,95 тисяч гривень від студентів за успішне складання іспитів.

В Одеській області затримано "на гарячому" службовця по контролю за будівництвом та архітектурою Міністерства регіонального розвитку та будівництва України під час отримання хабара в сумі 3,4 тисяч гривень від громадянина С. за не накладення штрафних санкцій за незаконне будівництво. Хабарника затримано в порядку ст. 115 КПК України.

На Черкащині викрито службових осіб приватного підприємства, які з метою отримання кредиту в відділенні філії банківської установи, надали неправдиві відомості про наявність заставного майна (тягові електродвигуни) та отримали грошові кошти в сумі 1,3 мільйона гривень, чим завдали збитки банківській установі на зазначену суму.

Обговорити на форумі