друкувати


Події дня. 08.04.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-09 11:03:20
Третій тиждень господарює у П’ядиках новообраний сільський голова Роман Сікорський. У кабінеті не засиджується: більшу частину робочого дня у селі, спілкується з людьми, вивчає проблеми. Переконаний, до влади мусять прийти керівники, які відповідатимуть за свої слова та дії, тому сам планами ділиться неохоче. Каже, зроблю - тоді побачимо. Але дещо ми таки довідалися. Що саме - знає Галина Досин.

Дізнатися більше про плани новообраного П'ядицького голови ви зможете, переглянувши програму "Села Коломийщини. Особливості". У п’ятницю 10 квітня о 19:00 годині на телеканалі НТК.

Підприємці повинні заключити з комунальниками договір на вивіз та захоронення сміття. Тоді непотріб забиратиме спецмашина. В центральній частині міста є майже 200 підприємств, лише половина з них мають такі угоди. Решта викидають сміття будь-де, розповідають комунальники. Злісні порушники порядку взагалі не йдуть на контакт. Їх чекає покарання.

У Княждворі збиралися директори шкіл, педагогічний стаж яких менше 10-ти років. Для них провели педагогічний практикум. Керівники навчальних закладів відвідали уроки та побували на позакласному заході. Побачили директори і стінки для скелелазіння. Побували на заході і журналісти нашого телеканалу.

У Коломиї зустрічалися декани Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Вони провели планові щомісячні збори. Владика Микола Сімкайло давав настанови напередодні Світлого дня Воскресіння Христового. На нараді були присутні працівники Коломийського райвідділу МНС. Рятувальники просили священиків бути особливо обережними в час, закликати людей дотримуватись правил протипожежної безпеки. Особливо у дерев'яних та старих церквах.

50 тисяч гривень - таку суму зібрав оргкомітет Катедрального собору Преображення Христового. Нагадаємо, минулого місяця стартувала акція на збір коштів для будівництва найбільшого храму в області. Її ініціатором став єпископ Микола Сімкайло. Протягом трьох тижнів "Діти світла" роздавали конверти для благодійних внесків. Свої пожертви робили як коломияни, так і гості міста.

Юлія Мала - учениця 9-го класу Коршівської ЗОШ стала переможницею Всеукраїнської олімпіади з економіки. Вдало виступили і інші прикарпатці. В результаті івано-франківська збірна стала кращою серед всіх команд областей України. З переможницею олімпіади спілкувався Богдан Малецький.

У Великому Ключеві відкрили світлицю етнографічного спрямування. Фотографії, побутово-ужиткові речі, автентичний одяг, ікони, справжня ключівська піч і, навіть, ліжко - все це розмістили у невеликій кімнаті сільської школи. Ідею відкрити такий музей більше 30-ти років виношувала вчитель історії Ганна Мочернюк. Останній рік над створенням світлиці працювали найбільш активно. Відкриття відбулося урочисто на свято Благовіщення. Відправили службу Божу, діти підготували невеличкий концерт.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі