друкувати


Волинські митники вже 2009-го спрямували у держбюджет понад 100 мільйонів гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-08 10:08:57
Колектив Волинської митниці підвів підсумки роботи у І кварталі 2009 року.

Впродовж трьох місяців до державного бюджету спрямовано 100,6 мільйона гривень. Зі справлянням митних платежів найкраще впорався митний пост "Луцьк": у січні-березні цей підрозділ оформив вантажів на 89,9 мільйона гривень. Найактивнішими учасниками зовнішньоекономічної діяльності області у цей період були відкриті акціонерні товариства "Волиньхолдінг" та "СКФ "Україна", приватне підприємство "Гарант Луцьк плюс", закрите акціонерне товариство "Теріхем-Луцьк", товариства з обмеженою відповідальністю "Кромберг енд Шуберт" та "Каскад Транспорт", повідомляє Волинські Новини.

Як повідомили у прес-центрі Волинської митниці, левову частку імпорту становили фрукти, томати, кузови та запчастини до транспортних засобів, керамічна сантехніка, вироби з пластмаси, сільськогосподарська техніка та запчастини до неї. За кордон вивозилися лісоматеріали, торф, горілчані вироби, соуси, шоколад.

Впродовж І кварталу нинішнього року працівниками Волинської митниці виявлено та припинено 58 порушень митного законодавства на суму 426 тисяч гривень. Зокрема, предметами порушень митних правил цьогоріч двічі ставали наркотичні засоби – марихуана та "Трамадол", а також холодна зброя (багнет-ніж до автомату Калашникова) та предмети спеціального захисту (електрошокери). Окрім того, за протоколами про порушення митних правил вилучено промислових товарів на суму 54 тисячі гривень, продовольчих товарів на суму 40 тисяч гривень та валюти на суму 49 тисяч гривень.

За три місяці 2009 року начальником митниці порушено одну кримінальну справу за фактом незаконного переміщення наркотичної сировини. Керівником митного органу розглянуто 29 справ про порушення митних правил, на порушників накладено штрафів на суму 8 тисяч гривень.

Впродовж січня-березня митниця передала до суду 27 протоколів із зафіксованими порушеннями. У 13-ти випадках судом конфісковано товарів вартістю 67,5 тисячі гривень, за вчинені порушення за рішеннями суду призначено штрафів у сумі 10 тисяч гривень.

Обговорити на форумі