друкувати


Передвеликодні пригоди телятка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-07 04:32:23
Протягом цілого місяця 38-річний мешканець Коломийщини дбайливо доглядав нещодавно народжене теля. Напередодні Великодніх свят сільский газда мав намір його продати. Адже в цей період попит на свійських тварин значно зростає. Утім, перспективні плани чоловікові зірвали зловмисники.

Удосвіта 2 квітня, як і зазвичай, прийшовши до стайні, господар побачив, що облаштоване біля корови місце, де мало бути телятко, порожнє. Спочатку спантеличений чоловік намагався розшукати зниклу тварину власними зусиллями. А згодом таки вирішив звернутися по допомогу до правоохоронців. Як розповів дільничний інспектор Коломийського райвідділу міліції Ярослав Грабовецький, в ході проведення першочергових оперативно-розшукових заходів вдалося встановити особу ймовірного підозрюваного у вчиненні крадіжки. Як виявилося, за кілька днів до вчинення злочину до власника теляти навідувався 27-річний односельчанин, який буцімто хотів придбати свійську тварину. Насправді ж з’ясувалося, що молодик виношував зовсім інші наміри.

Коли ввечері господаря не було вдома, він тихцем проник до чужого сараю та вивів телятко. Вже наступного дня крадій здав тварину на заготівельний пункт, отримавши 600 гривень. Варто зауважити, що ця сума вдвічі менша за реальну вартість. Щоправда, для небайдужого до спиртного зловмисника цих грошей цілком вистачило, щоб влаштувати того ж дня справжнє свято з оковитою. На щастя для власника, правоохоронці встигли відшукати теля цілим та неушкодженим. Відносно коломиянина порушено кримінальну справу за вчинення крадіжки.

Автор: Ольга Коваленко, ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі