друкувати


Збраконьєрили дика

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-07 01:53:44
Ще не встигло висохнути чорнило на папері, ще газета не встигла пожовтіти та пахла друкарською фарбою ("Вільний голос" від 24 березня лише опублікував засторогу проти браконьєрства у період вагітності тварин "Не вбивай ненароджене козеня!"), як 2 березня відкрито сумний рахунок людської жорстокості стосовно лісових тварин.

— Під час чергового рейду 16 години держаної лісової охорони, — розповів міжрайонний мисливствознавець ДП "Коломийський лісгосп" Мирослав Ткач, — у мисливських угіддях Печеніжинського лісництва, на краю урочища Баня села Княждвір, було затримано двох браконьєрів. Тому передувала 16-кілометрова погоня, в якій взяли участь також мисливці Пече ніжинського первинного колективу Коломийської організації УТМР. Як не парадоксально, ними виявилися також члени УТМР, офіційні мисливці, жителі с. Княждвора Василь Гладуняк, 1977 р. н., і Василь Куртулаш, 1982 р. н. З їхніх слів, з ними було ще двоє людей. Вели вони полювання за всіма правилами мисливського мистецтва, із загонщиком. Одного дикого кабана вбили, другого — поранили. Таким чином, завдано збитків мисливському господарству на 10 тисяч гривень.

За даним фактом матеріали направлено у прокуратуру і Коломийський МВ УМВС, які ведуть розслідування. Повідомлено також Коломийську організацію УТМР, а голові рекомендовано, перш ніж прийняти у мисливці, вчиняти претендентам іспити та проводити роз’яснювальну роботу. Адже замість того, щоб самим стати проти браконьєрів на захист лісових тварин, особливо під час вагітності, молоді мисливці самі вчинили злодіяння.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі