друкувати


Землетрус в Італії забрав життя 180 людей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-07 12:50:01
Попри сильний дощ, рятувальники всю ніч розбирали завали після землетрусу в центрі Італії. Без даху над головою залишилися 70 тисяч людей. Кількість жертв землетрусу в Італії досягла 179 людей.

Більше 1,5 тисячі поранених. За попередніми даними, в зоні стихійного лиха зруйновано близько 10 тисяч будинків, близько 70 тисяч італійців лишилися без притулку.

У ніч на вівторок в центрально-італійській області Абруццо були зафіксовані нові сильні підземні поштовхи. Понад п'ять тисяч рятувальників всю ніч продовжували вручну розбирати завали, з-під яких їм пощастило витягнути живими щонайменше 60 людей. Побоюються, що застосування техніки може призвести до більшої кількості жертв.

В регіоні розвернули польовий госпіталь і поставили тисячі наметів. Близько 10 тисяч людей було розміщено в готелях на Адріатичному побережжі, а деякі люди вирішили провести ніч в машинах.

Прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі заявив, що в Італії є всі необхідні ресурси для того, щоб подолати наслідки трагедії. Разом з тим, він повідомив, що його країна проситиме допомоги у ЄС для ліквідації наслідків лиха.

Раніше він оголосив в постраждалому районі надзвичайний стан.

Як повідомлялося, підземний поштовх силою 6,3 бали був зафіксований рано вранці в понеділок, 6 квітня, в районі середньовічного міста Аквіла в центральній частині Італії. Епіцентр землетрусу знаходився приблизно в 95 км. на північній схід від Риму на глибині 10 км.

За декілька тижнів до стихійного лиха італійський сейсмолог Джоакіно Джуліані передбачив сильний землетрус в районі Аквіли, проте мер міста не дослухався до його заяв.

Влада Аквіли, роздратована діями вченого, який, на їх думку, "поширював паніку", змусили його прибрати з Інтернету інформацію про вірогідність землетрусу, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі