друкувати


Італія: Сталося ще два землетруси

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-06 12:51:58
У Італії сталися ще два землетруси. Багато будинків, які серйозно постраждали від попереднього сильного землетрусу, остаточно обрушилися. Підземні поштовхи продовжують руйнувати центральну частину країни.

Останній землетрус стався о 10.40 за місцевим часом (11.40 за Києвом).

В результаті попереднього землетрусу, що відбувся вночі, загинули, за останніми даними, 27 людей, близько 40 пропали без вісті. У зоні біди може знаходитися до 10 тисяч зруйнованих будинків.

Прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі підписав декрет про оголошення надзвичайного стану в зв'язку з руйнівним землетрусом.

В обласному командуванні карабінерів підтвердили, що ситуація дуже серйозна, може йтися про численні жертви, є багато поранених. За оцінками карабінерів, кількість жертв зростатиме.

Керівник національної Служби цивільної оборони Гуїдо Бертолазо назвав ситуацію в Абруццо драматичною, а землетрус "найбільшим стихійним лихом нового тисячоліття" в Італії. За його словами, слід чекати повідомлень про численні жертви і тисячі людей, що залишилися без даху над головою , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі