друкувати


І погріємося, і помиємося

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-04 04:20:44
Івано-Франківські депутати затвердили основні принципи забезпечення міста теплом та гарячою водою. За спеціальним рішенням прийнятим на нещодавній сесії, у майбутньому в місті збережеться система централізованого опалення та гарячого водопостачання, проте її оптимізують шляхом переведення окремих об’єктів житлового фонду на індивідуальні системи опалення.

Такі заходи мають на меті більш раціональне використання теплової енергії, за рахунок чого має покращитись і якісь послуг теплопостачання та гарячого водопостачання. Виходячи зі змісту рішення, на індивідуальні системи опалення будуть переведені:
- будинки, у яких 50% і більше квартир відключені від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання;
- будинки, у яких 1-2 квартири на стояку 5-типоверхового будинку залишились з централізованим опаленням;
- будинки, у яких 1-3 квартири на стояку 9-типоверхового будинку залишились з централізованим опаленням.

Окрім того, виконавчим комітетом спільно з ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" розглядатиметься питання переведення на індивідуальні системи опалення будинків, віддалених від котелень, і не має змоги забезпечити якісні послуги опалення та гарячого водопостачання.

Також планується розробити та затвердити на сесії Івано-Франківської міськради Програму надання кредитів на влаштування індивідуальних систем опалення у згаданих вище категоріях квартир. Адже далеко не всі власники житла, яке входить до згаданих трьох категорій квартир, можуть одно моментно вкласти такі кошти у встановлення індивідуального опалення.

Джерело: Прес-служба міськради
Обговорити на форумі