друкувати


Ю.Луценко ініціює скасування стягнення штрафів при порушенні ПДР з інвалідів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-03 02:46:44
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко ініціює скасування стягнення штрафів при порушенні ПДР з інвалідів, які пересуваються на спеціальних автомобілях. Про це він повідомив журналістам у Полтаві.

Ініціатива передбачає прийняття виправлень до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалювання регуляції відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" про інвалідів, які порушують правила, дорожнього руху, пересуваючись на спеціальних автомобілях.

"Ми підемо на скасування фінансових санкцій для інвалідів. Підемо на виправлення для них: винятково 3 попередження й перездача на права", - сказав Луценко.

З його слів, ця категорія населення об'єктивно не здатна заплатити більших штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Луценко зазначив, що за період дії Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалювання регуляції відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" було накладено більш як 200 млн. гривень штрафів, а стягнено лише 107 млн. гривень.

Як повідомлялось, з листопада 2008 року в Україні діє новий Закон "Про безпеку дорожнього руху". Штрафи за недотримання ПДР значно збільшилися. Розмір стягнення складає від 50 грн до майже 3,5 тис. грн , повідомляє Газета.ua.

Обговорити на форумі