друкувати


Тлумачанам - європейські гроші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-03 11:34:28
Вчора в приміщенні обласної державної адміністрації відбулося урочисте підписання угод про партнерство між трьома громадами Тлумацького району і проектом "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", що фінансується Європейським Союзом, співфінансується і впроваджується Програмою Розвитку ООН в Україні.

Щоб взяти участь у проекті, громадам треба було пройти конкурсний відбір і проявити велику громадську ініціативу. Новації були спрямовані на заміну вікон у Тлумацькій, Обертинській та Кутищанській школах. "Такі угоди закріплюють обов’язки партнерів щодо співфінансування проектів громад, які вирішили самоорганізуватись і покращити свої умови проживання", – каже Коломия ВЕБ Порталу Віталій Семків начальник Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА.

До речі, частину коштів для проектів мають зібрати самі жителі того чи іншого населеного пункту, частково повинна допомогти місцева влада, а частина надійде від Євросоюзу. Загалом в області проектами охоплено 40 громад із 8 районів Івано-Франківщини. Уже підписали угоди про партнерство представники Рогатинського, Тлумацького та Городенківського районів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі