друкувати


Електроенергія не подорожчає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-02 05:33:31
Національна комісія з регулювання електроенергетики скасувала своє рішення від 19 березня, згідно з яким в Україні для споживачів електроенергії більш ніж на 400 кВт підвищувалися тарифи.

"Дійсно, необхідно було зупинитися, і НКРЕ сьогодні скасувала своє рішення від 19 березня для того, щоб повністю проаналізувати ситуацію", - заявив глава Нацкомісії Валерій Кальченко на брифінгу в уряді у четвер.

Він підкреслив, що після ухвалення рішення про підвищення тарифів у Комісію звернулося безліч українців, обурених таким рішенням.

На уточнююче запитання, коли може бути переглянута тарифна політика, Кальченко сказав: "Ціна питання дуже низька для того, щоб говорити про перегляд тарифів".

19 березня п.р. Національна комісія регулювання електроенергетики на своєму засіданні ухвалила рішення з 1 квітня підвищити тариф для населення, яке споживає щомісячно понад 400 кВт/год, у 3,1 рази – до 76,26 коп. (з ПДВ) за кВт/год.

Згідно з прийнятим рішенням, новий тариф не повинен був застосовуватися до таких категорій побутових споживачів: до багатодітних сімей, що виховують більше трьох дітей; до прийомних сімей; до абонентів, які проживають у будинках з кухонними електроплитами; до абонентів, які використовують електроенергію на опалювання житла, у разі наявності лічильників зонального обліку споживання , повідомляє ForUM.

Обговорити на форумі