друкувати


Аферисти обікрали банк майже на 75 мільйонів гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-01 09:06:33
Працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України розкрили крупну банківську аферу "ціною" майже на 75 мільйонів гривень, яку здійснили службові особи одного з банків міста Києва. Як встановили оперативники, злочинну схему розробили та впровадили начальник відділу розвитку стратегічного партнерства, провідний спеціаліст та менеджер відділу фінансового моніторингу. Вони підробляли документи у кредитних справах та видавали кредити.

Таким чином "банкіри", укладаючи договори про відкриття кредитних ліній на "підставних" громадян на суми в особливо великих розмірах, завдали банку матеріальних збитків на суму 74 мільйона 672 тисячі гривень.

За матеріалами працівників ГУБОЗ МВС України Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (види пособництва) та ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Одного з учасників заарештовано, іншим двом обрано запобіжний захід – підписка про невиїзд.

Автор: Віктор КОРЧИНСЬКИЙ, Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Обговорити на форумі