друкувати


"Нерест-2009"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-01 07:46:52
Під такою назвою від сьогодні в області стартувала операція з охорони рибних та інших водних живих ресурсів під час весняно-літнього нерестового періоду. Вона триватиме до 10 червня.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Миколи Палійчука затверджені заходи з підготовки та проведення двомісячника охорони водних живих ресурсів у нерестовий період. Зокрема, заборонено:

- промисловий та аматорський вилов риби;

- пересування будь-яких плавзасобів (крім патрульних суден) у недозволених для рибальства зонах;

- проведення робіт у водоохоронних та прибережних захисних смугах водних об’єктів.

Буде створено оперативні групи для проведення рейдових перевірок, перекриття шляхів незаконного збуту риби та перевірок санітарного стану водойм і стану промислових та побутових стічних вод.

У зазначений період відповідні служби перевірятимуть дотримання правил зберігання та застосування отрутохімікатів у господарствах, де може виникнути загроза забруднення водойм, здійснюватиметься контроль за незаконною торгівлею рибою.

Через місцеві ЗМІ Держекоінспекція Івано-Франківської області ознайомить прикарпатців з вимогами законодавства щодо охорони водних живих ресурсів та нагадуватиме про встановлення весняно-літньої заборони та обмеження на вилов риби та інших водних живих ресурсів, а також про відповідальність за порушення правил рибальства та реалізації риби.

Виконання заходів операції "Нерест-2009" покладено на Головне державне управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в області, Державну екологічну інспекцією, обласне виробниче управління по меліорації і водному господарству та Управління МВС в області.

Автор: Ольга ГУНДЯК, головний спеціаліст Держекоінспекції в області
Обговорити на форумі