друкувати


Молодіжний міськвиконком у дії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-01 03:31:02
В Івано-Франківській міськраді відновлено роботу молодіжного міськвиконкому. Його головою призначено Ірину Рабарську. Вчора представники активної молоді міста звітували про свою роботу та розповідали про плани на майбутнє.

Звіт відбувався за участю заступника міського голови Зінаїди Федорук. "Ми хочемо, аби молоді люди, які живуть і навчаються у нашому місті почували себе комфортно, мали гарні місця проведення дозвілля та вели здоровий спосіб життя, - каже пані Грабарська. - Для цього ми організовуємо для них різноманітні заходи. Зокрема сотні позитивних відгуків отримав конкурс "Містер Івано-Франківськ". А ще й нас багато різноманітних задумів.

За словами Анни Крисюк, радника голови з молодіжних питань, основним проектом молодіжного міськвиконкому є "Молодь і влада", під час якого буде здійснюватися залучення здібної молоді до служби в органах місцевої виконавчої влади. Молоді люди проходитимуть стажування та будуть зараховані до кадрового резерву міськвиконкому. Хоча основною перешкодою на шляху до державної служби стоїть…мала зарплата чиновників. Тому здібні й талановиті воліють реалізовувати себе там, де є гроші. Як зараз змінити це наразі невідомо. Проте проект продовжується.

До Великодніх свят представники молодіжного міськвиконкому проведуть екологічну акцію «Прибери місто», до якої будуть залучені діти з клубів за місцем проживання. Молоді чиновники сподіваються, що разом з дітьми прибиратимуть Івано-Франківськ і їхні батьки, тому що здавна місто славиться народними та християнськими традиціями, за якими перед таким великим святом і в будинках, і на подвір’ях і на вулицях має бути чисто.

До дня міста, яке відбудеться у травні, молодіжний міськвиконком спільно з танцювальною школою Влада Ями, модельним агентством "Ювента" проведе конкурс "Івано-Франківська красуня-2009". Дійство має бути яскравим і феєричним, у ньому братимуть участь зірки української естради, бо проводити такий масштабний захід абияк не варто.

Власник модельної агенції "Ювента" Тетяна Терсенова-Заводовська повідомила, що цей конкурс має отримати ліцензію національного комітету конкурсу "Міс Україна". Зараз по університетах проводилися конкурси краси, тому пані Тетяна та представники міськвиконкому сподіваються, що красунь не забракне.

Визначатимуть молоді чиновники й найкращого студента року. Для цього вузи подаватимуть своїх представників. Обрання планується у кількох номінаціях, де буде представлено найкращого молодого науковця, митця, громадського діяча тощо.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі