друкувати


Дуби зі склянок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-01 02:40:14
Майже півтора мільйона саджанців дуба, клена, бука, ялин, смерек та декоративних рослин цими днями висаджують працівники Прикарпатського лісового селекційно-насіннєвого центру, що у селі Клубівці.

Тут навіть могутні дуби перші роки зростання живуть у звичайнісіньких склянках. Ці маленькі паростки, як немовлята, люблять сонце та бояться холодів. Їх потрібно загартовувати, підживлювати та навіть лікувати. "Якщо надворі похмура погода, то рослини також невеселі, а як пригріє сонечко, вони вже одразу міняються, так само, як люди", - розповідає майстер розсади Зоряна Івасюта.

Інший напрям роботи — пересадка великих дерев. Навіть узимку працівники центру можуть "змінювати місце проживання" двадцятиметрових дерев. Добре доглянуті працьовитими людьми рослини завжди приживаються, неначе відчувають, що про них дбатимуть й надалі.

В ці весняні дні великий попит на декоративні рослини, які прикрашають приватні маєтки, парки та ліси. І хоч прибутки від цього невеликі, людям приємно усвідомлювати, що зелені ліси – це їхня заслуга.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі