друкувати


Бережімо серця маленьких прикарпатців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-01 01:56:49
В Івано-Франківській обласні дитячій лікарні з’явився перший в Західній Україні УЗД-апарат за три мільйони гривень, який дозволяє обслідувати серце дітей від перших тижнів життя.

Лікарі кажуть, що у діток із вадами серця, з якими яких тепер, на жаль, народжується кожен сьомий малюк, можна оглянути камери, клапани, побачити потоки крові та скорочення м’язів. Якщо з перших днів життя таких хворих дітей прооперувати, то вони не тільки отримають шанс на життя, але й згодом стануть цілком здоровими.

При виявленні у новонароджених вад та загрози дитячому життю, мовлять медики, одразу надається реанімаційна машина і діток везуть у науково-практичний центр дитячої кардіології та хірургії, де вони отримують належне лікування.

Купити апарат допомогли обласні та київські чиновники. До речі, івано-франківські лікарі тепер ще й консультуватимуться в режимі он-лайн із столичними кардіологами. Незабаром тут буде встановлена спеціальна швейцарська платформа за 25 тисяч доларів. Із цієї платформи інформація з апарата поступатиме до столичних фахівців.

Інформацію про апарат уже надіслано в усі райони області. Отож маленьких пацієнтів з Прикарпаття вже почали записувати на прийом. До речі, обстеження на апараті безкоштовне.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі