друкувати


Маленькі косівчани — найталановитіші майстри

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-31 02:30:43
Косівчани на базі Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв відбувся обласний конкурс та виставка народних ремесел "Знай і люби свій рідний край". Під час конкурсу учні області представляли різьбу по дереву, вишивки, ткані вироби, кераміку та розписи по тканині.

Як повідомили в управлінні освіти і науки ОДА, в конкурсі взяли участь 139 гуртківців позашкільних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл.

Всього на виставку народних ремесел було представлено 515 експонатів в розділах: різьба по дереву, гончарство та художня кераміка, художня вишивка, плетіння та ткацтво, батик, декоративний розпис, макраме. За результатами виставки 81 автора з представлених на виставку робіт відзначено дипломами організаторів.

Найкращими майстрами виявилися: Наталія Штиглян з Тлумача, Володимир Стеф’юк, Володимир Пасайлюк Роман Дебренюк, Артур Цюп’як Марина Солиджук із Косівщини, Марія Націй з Галицького району, Вікторія Гринів, з Калущини, Марта Гошовська з Долини та Роксолана Джус із Рожнятова. Їхні роботи будуть представлені на Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва у Києві.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі