друкувати


Крокуючий будинок - мандруйте, не виходячи з квартири (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-31 01:59:15
Гарна новина для мандрівників: відтепер вам не доведеться залишати на сусідів улюбленого кота і фамільний бабусин Фікус на той період, поки ви будете мандрівником по світу. Та й нав'язлива думка про те, чи погасили ви світло в кладовці, також не затьмарить ваш вояж. З цього дня ваш будинок подорожує разом з вами. Винуватці цієї немислимої новини - громадська організація "N55" з Данії, спільно з центром Мистецтв Кембріджшіра (Wysing Arts Centre, Cambridgeshire). Саме вони є авторами унікальної системи для житла, що дозволяє подорожувати в будь-який час доби і при будь-якій погоді. Walking house ("Крокуючий будинок") - так просто і зрозуміло була названа незвичайна новинка.

Немислима споруда в стилі фентезі з шістьма гідравлічними ногами переміщується зі швидкістю 60 м/год (швидкість "крокуючого будинку" порівняна зі швидкістю неспішно крокуючої особи). Кожна нога будинку це самостійний елемент загального організму з власними механізмами лінійного переміщення та акумуляторами. При ходьбі три ноги в обов'язковому порядку залишаються на землі для рівноваги. При цьому будинок може пересуватися по будь-якій поверхні.



Розміри житлової площі досить скромні: висота стін 3,5 м., довжина квартири 3,7 м., а ширина 3,5 м., але цілком зручна кухня, а також туалет, комфортна спальня і вітальня дозволять відчувати себе комфортно. І навіть запрошувати до себе гостей (не більше 4 чоловік).

Крокуючий будинок є повністю автономним, причому з використанням сучасних екологічно чистих технологій. Використання природної енергії, а дім оснащений сонячними батареями і невеликою вітряною турбіною, допомагає вирішити проблему з енергопостачанням. Дощова вода перетворюється в питну воду, і за допомогою виробленої енергії її можна гріти. У вегетаріанців є додатковий бонус у вигляді модуля-теплиці. У ній можна виростити зелень і овочі.

Розробники мріють, що власники walking house зможуть поєднуватися в незалежні від доріг комуни, створюючи своєрідні подорожуючі села. Вартість walking house - 49 000 доларів.


Джерело: Новости технологий
Переклад: Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі