друкувати


Естафета пам’яті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-31 12:28:06
29 березня, в день 65-річчя звільнення Коломийщини від фашистів, керівники району і міста зустрічали Всеукраїнську естафету "Слава визволителям України". На межі Коломийського і Снятинського районів під бравурні марші духового оркестру Гвіздецької школи мистецтв представники влади нашого району і міста хлібом-сіллю зустрічали делегацію Снятинщини — щоб прийняти капсулу з землею зі звільнених областей України, починаючи з Луганської.

Очолювали делегацію сусіднього району заступник голови Снятинської РДА Анатолій Тодорук і ветеран генерал-майор Теофіл Виноградський.

Опісля урочистий кортеж рушив до площі Героїв, дорогою покладаючи квіти до пам’ятників і пам’ятних знаків загиблим за волю України. Мітинг біля Вічного вогню на площі почався хвилиною мовчання. Схилили голови в скорботі міський голова Юрій Овчаренко, секретар міськради Ігор Граділь, перший заступник голови РДА Степан Стасюк, заступник голови РДА Мирослав Мацьків, начальники відділів і управлінь, голова ветеранської і афганської спілок Михайло Григорів і Йосип Тодорів, громадськість міста, журналісти. Після панахиди виступаючі звертались до молоді, наголошуючи на їхній відповідальності за долю держави. Капсулу з окропленою кров’ю українською землею снятинці передали Михайлу Григоровичу. Вона зберігатиметься в музеї історії міста Коломия.

А сьогодні делегація Коломийщини передасть естафету пам’яті Тлумаччині. Пройшовши через всю Україну, естафета пам’яті завершиться 30 жовтня урочистостями з нагоди 65-річчя звільнення від німецької окупації в Закарпатті.

Автор: Василина КОЖУШНА
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі