друкувати


І для молоді буде рада

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-31 12:07:55
Чимало проблемних питань суспільного життя у всьому світі успішно вирішують місцеві громади. Та й на наших теренах у довоєнні часи з ініціативи і зусиллями громад споруджували народні доми, школи, які ще й досі служать нашим мешканцям. Тим паче, що міжнародні фонди через гранди охочіше співпрацюють з громадою, аніж із владою, фінансуючи ті чи інші проекти.

"Вільний голос" уже писав про створену в районі громадську раду, а в потішній рубриці "Голос громади" надає слово її представникам. А нещодавно голова районної ради Дмитро Неміш, його заступник Михайло Туринський і голова громадської ради Михайло Стовп’юк у залі засідань зустрілися із представниками молоді.

На цю зустріч з’їхалися запрошені із 26 населених пунктів Коломийщини: для знайомства між собою і з ідеєю утворення при громадській раді молодіжного крила. Спершу кожен із них коротко розповів про себе. Підбиваючи підсумок такого знайомства, Дмитро Неміш констатував, що наразі є представлені і культура, і бізнес, і освіта, і спорт — власне, всі ті напрями, в яких себе активно реалізує молодь.

Зрештою, що прибули справді активні молоді люди, засвідчило й те, що вони відразу ж почали запитувати: чому запросили саме нас і за яким критерієм підбирали, які будуть наші повноваження і в чому полягатиме робота?

Зі слів голови райради Дмитра Неміша і голови громадської ради Михайла Стовп’юка вималювалася така картина.

Молодіжне крило громадської ради існуватиме при "дорослій", але буде повністю самостійним і з власною печаткою. Матимуть право бути присутніми на засіданнях своїх сільських виконкомів, подавати запити з тих чи інших питань, повинні бути зубатими, але не конфліктувати з владою, а співпрацювати з нею задля вирішення тих питань, які турбують саме молодь. Щодо організаційних питань, то робота на громаду цілком добровільна: хто не хоче чи не може працювати, має змогу просто не приходити на зібрання. Тоді шукатимуть іншого.

Уже на наступному засіданні молодіжна громадська рада отримає своє остаточне оформлення, виберуть її правління. Наразі ж представники молоді мають час подумати як над проблемами молоді, які слід вирішувати в їхньому селі, селищі, так і над тим, чи варто їм брати участь у цьому проекті.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі