друкувати


Про оплату праці та ревізії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-31 11:57:56
За підсумками конкурсу з благоустрою, проведеного обласною держадміністрацією, три селища Коломийського району здобули призові місця. Перше місце присуджено Гвіздецькій селищній раді й виділено премію в сумі 20 тис. грн., друге місце — Печеніжинській селищній раді й премійовано її 15 тис. грн., третє місце посіла Отинія, отримавши 10 тис. грн. Серед сіл району третє місце присуджено Ковалівці. Цю приємну новину було повідомлено на колегії райдержадміністрації, яка відбулася минулого вівторка.

Чотири питання було розглянуто на засіданні колегії, яку провів перший заступник голови райдержадміністрації Степан Стасюк. Перше з них стосувалося ходу виконання розпорядження голови райдержадміністрації "Про стан оплати праці на підприємствах, організаціях, агроформуваннях та установах району". Доповідав заступник начальника управління, начальник відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення РДА Ігор Курліщук. Він, зокрема, наголосив, що в районі діє комісія з питань забезпечення своєчасної сплати внесків до Пенсійного фонду та зменшення заборгованості з виплати заробітної плати. У грудні 2008 р. відбулося чергове засідання цієї комісії, де заслухано керівників підприємств, які допустили заборгованість зарплати. У райдержадміністрації також працює виїзна робоча група щодо перевірок умов праці фінансово-господарської діяльності на підприємствах і організаціях усіх форм власності. З початку року здійснено три виїзди цієї групи.

Середньомісячна заробітна плата на підприємствах, в організаціях та установах району за 2008 рік становить 1175 грн.

Було також наголошено, що законодавством підсилено відповідальність керівників за невиплату заробітної платні, яка може навіть загрожувати дворічним позбавленням волі.

Про результати ревізій складання та виконання бюджетів Торговицької, Турківської та Остапківської сільських рад інформувала начальник Коломийського районного регіонального відділу Галина Білейчук. Доповідачка зазначила, що проведені ревізії засвідчили: в сільських радах продовжують мати місце порушення в частині планування доходів та видатків бюджету, цільового використання бюджетних коштів, укладання договорів оренди та надходження орендної плати, стану бухгалтерського обліку. Загальна сума виявлених ревізіями фінансових порушень, що призвели до збитків, становить 76,14 тис. грн.

Сільським головам цих сільрад було акцентовано на необхідності усунення порушень, які виявила ревізія, й повернення коштів.

Колегія також заслухала звіт головного спеціаліста служби в справах дітей райдержадміністрації Ольги Романюк про виконання районної програми запобігання дитячій бездоглядності. Так, доповідачка зазначила, що було проведено 32 рейди, під час яких виявлено 38 бездоглядних дітей, проведено профілактичну роботу з 24 батьками та 18 дітьми. Влаштовано в притулок для дітей — 15 дітей, 6 дітей, що бродягували на залізничному вокзалі, повернуто в сім’ї, одну дитину влаштовано в прийомну сім’ю.

З метою попередження явищ бездоглядності та безпритульності за період 2008 р. обстежено матеріально-побутові умови проживання 41 неблагополучної сім’ї, де проживають неповнолітні діти; 21 батько позбавлений батьківських прав стосовно дітей, 32 дитини отримали статус дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом звітного періоду служба провела низку заходів щодо попередження негативних явищ у дитячому середовищі, здійснила перевірку виховної роботи в навчальних закладах району, підготувала дитячі свята й подала допомогу та подарунки дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування.

Четверте питання порядку денного колегії стосувалося планів роботи райдержадміністрації. Керівник апарату райдержадміністрації Михайло Беркещук інформував присутніх про заходи, які відбулися в першому кварталі 2009 р., а також довів до відома план заходів на другий квартал цього року.

Після колегії відбулася нарада керівників району із сільськими головами. На нараді говорилося про благоустрій, який необхідно навести до Великодня, про встановлення на адмінприміщеннях державної символіки, зокрема, прапорів у належному вигляді. Велася мова також про весняний призов, внесення змін до земельного законодавства, виконання бюджетів, звернення громадян.

Автор: Марія БІЛОГІРСЬКА
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі