друкувати


Романюк залишився при посаді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-30 10:16:30
Замість того, аби вирішувати нагальні питання життєдіяльності області, на 29-ій сесії Івано-Франківської обласної ради більшість часу присвятили виясненню стосунків та пустопорожній балаканині.

Усе розпочалося з того, що голова ради Ігор Олійник оголосив, що згідно з дорученням Президента України потрібно звільнити з посади одного зі своїх заступників. Наразі лише в Івано-Франківській, Запорізькій, Київській та Харківській областях голова має трьох заступників.

Після цього й почалася веремія. І хоча у порядку денному було понад 40 питань, через це сесія так і не завершила свою роботу. Претендентів на звільнення було двоє: Юрій Романюк та Остап Дзеса. Про Зіновія Береговського навіть не йшлося. Зрештою, у чоловіка у день сесії був день народження. Найбільш ймовірним було звільнення Юрія Романюка, який належить до БЮТ. Проте під час голосування його однопартійці вийшли із залу.

Як кажуть депутати, вони не погодилися із самою процедурою, адже у 2006 році усі голосували пакетом за трьох заступників. Отож тепер нехай пакетом всіх і звільняють, а потім ставлять на повторне голосування, або вибирають нових. Але ця процедура досить затяжна, і депутати вирішили все таки голосувати або проти Романюка, або проти Дзеси. Згодом виявилося, що не зняли нікого, хоча більшість голосів було проти Романюка.

Як повідомили у прес-службі обласної ради, за результатами таємного голосування за його звільнення віддали свої голоси 59 депутатів із 72 голосуючих, за звільнення Дзеси - 4 депутати. Проти двох претендентів на звільнення проголосували 2 депутати. Один бюлетень лічильна комісія визнала недійсним. Для звільнення Романюка не вистачило двох голосів. Додаткове питання порядку денного "Про звільнення заступника голови обласної ради" буде повторно розглянуто на другому пленарному засіданні сесії, що відбудеться 31 березня.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі