друкувати


Сьогодні вся Земля на годину вимкне світло

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-28 11:26:02
Майже 3 тисячі міст і безліч підприємств в усьому світі сьогодні ввечері візьмуть участь у глобальній акції "Вимкни світло". Протягом години вони відмовляться від освітлення громадських будівель.

Ця символічна акція має стати наймасовішою в історії людства. У багатьох містах світу згаснуть рекламні вивіски, вікна офісів і квартир.

Організатором цієї акції є Світовий фонд дикої природи. Генеральний секретар Пан Гі Мун закликав усіх приєднатися до цієї кампанії і тим самим підтримати зусилля, направлені на боротьбу зі зміною клімату і глобальним потепленням.

"Це має стати найбільшим добровільним вимкненням світла в історії, яке дасть сигнал проти глобального потепління на Землі", - заявив генсек ООН Пан Гі Мун.

Він закликав підтримати акцію, ініційовану Всесвітнім фондом дикої природи - WWF. В цей день, 28 березня, під гаслом "Година Землі" (Earth hour) буде відімкнено освітлення Ейфелевої вежі у Парижі, "Емпайр стейт білдінг" в Нью-Йорку, на пірамідах у Гізі та в афінському Акрополі.

Акція відбувається за день перед початком нового кола міжнародних консультацій у німецькому Бонні. На них має бути підготовлено нову угоду щодо захисту клімату на період після 2012 року. Її збираються ухвалити в грудні лідери держав на саміті в Копенгагені.

Для того, щоб взяти участь в акції потрібно зареєструватися на сайті Світового фонду дикої природи www.earthhour.org і вимкнути світло на годину в суботу, 28 березня о 20:30, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі