друкувати


Альянсівці навчать, як вберегтися від нещасть

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-27 03:28:23
Вчора представники обласного осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації "Демократичний Альянс" представили "Молодіжний екстремальний проект".

За словами голови організації Ігора Бачкура, новинка передбачає ряд тренінгів, під час яких студентську молодь Івано-Франківська навчатимуть як поводити себе в екстремальних ситуаціях. Сьогодні в приміщенні Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбудеться перше заняття.

Проект передбачає три етапи. На першому учасники демальянсу розробляли спеціальні анкети та проводили опитування серед студентів, чи знають вони як поводити себе та діяти в екстремальних ситуаціях. Результати були невтішні. Більшість молоді або взагалі розгублюється, або панікує. На основі анкетування було підготовлено ряд тренінгів, до роботи над якими залучалися психологи та правоохоронці та працівники МНС.

"Основним завданням тренінгів, - розповів Коломия ВЕБ Порталу керівник проекту Олександр Ранюк, - є активізація молоді, розширення уявлення молодих людей про небезпеки, розкриття нових можливостей та потенціалу молоді, швидкості реагування та мислення. Заключний етап це безпосереднє проведення тренінгів: 20 відсотків лекцій, 25 - дискусійний блок, а 55—практичні заняття".

У формі рольових ігор студентів навчатимуть як вберегтися від ситуацій, коли, скажімо увечері, до молодої людини підходять невідомі і пропонують відійти вбік, чи як поводити себе під час повені, пожежі і т ін. При цьому альянсівці кажуть, що звертатимуть увагу молоді на те, що коли й вже у житті і виник десь конфлікт, то треба перш за все уникати загрози власному життю і вирішувати його мирним шляхом.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі