друкувати


Браконьєрів шукатимуть у рейдах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-27 02:15:32
Чимало гострих проблем було порушено на засіданні комісії з питань охорони довкілля. Передусім мова велася про браконьєрство, випадки якого почастішали. У ці весняні дні полювання категорично заборонено, адже більшість диких тварин народжує малят, проте цей вагомий факт зовсім не стає на заваді нищителів природи. До речі, в усі часи, навіть під час біди й голоду, серед мисливців існувало суворе правило: не стріляти навесні самок. Схоже, нинішні мисливці не дослухаються ні до совісті, ні, тим більше, до законів.

Критичним був виступ директора Коломийського держлісгоспу Івана Равлюка стосовно незадовільної роботи з охорони мисливських угідь членами УТМР. До речі, керівництво цього товариства не прийшло на засідання комісії, хоча й було запрошене. Наголошувалося, що вся робота УТМР лише зводиться до видачі дозволів на полювання.

Обласний інспектор рибохорони Петро Дудій розповів про значне зростання штрафів на незаконний вилов риби. А також про те, яку велику загрозу рибі завдає вивіз гравію з русел річок. Зараз риба відкладатиме ікру на так званих перекатах. Один переїзд вантажівки по перекаті знищує всю ікру. Отож, було вирішено проводити щотижневі рейди лісовими угіддями району, залучати до них працівників лісової охорони й обов’язково — працівників правоохоронних органів. Усі присутні підтримали цю ідею, адже вона мусить дати позитивні результати.

На засіданні комісії також виступили міжрайонний мисливствознавець Коломийського держлісгоспу Мирослав Ткач і старший інспектор дозвільної системи Коломийського міськвідділу міліції Петро Дригаловський.

Заступник голови райдержадміністрації Мирослав Мацьків, який вів засідання комісії, також порушив питання про масове винищування підсніжників у лісах, яке також межує з браконьєрством. Проте законодавством, на жаль, не розроблено ефективні методи боротьби зі збирачами рідкісних квітів. На засіданні велася мова й про знищення беріз під час заготівлі соку та віників.

Друге питання порядку денного стосувалося розпорядження голови ОДА Миколи Палійчука про наведення благоустрою на території району до Великодніх свят. Заходи з благоустрою передбачають низку заходів з прибирання й озеленення територій.

Автор: Марія БІЛОГІРСЬКА
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі