друкувати


Ю.Соловей: Потрібен закон для врегулювання проблеми з виплатами валютних кредитів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-27 12:54:34
В кінці лютого представники ГО "Громадський Форум Івано-Франківська" спільно з Комітетом із захисту приватних підприємців та громадян міста надіслали офіційні листи-звернення до народних депутатів України Шкутяка З.В., Ткача Р.В., Шлемка Д.В., Григорович Л.С., Князевич Р.П., та до Ляпіної К.М. Такий крок було зроблено в рамках діяльності по запобіганню впливу негативних наслідків фінансової кризи на громадян та підприємців.

В даних зверненнях була чітко висловлена конкретна пропозиція до народних депутатів України: "...виступити з законодавчою ініціативою щодо переведення всіх валютних кредитів в гривневі на умовах, що діяли на момент укладання договорів".

На жаль, з усіх перелічених народних депутатів на дане звернення відповідь дав лише один Роман Ткач.

Відтак, в умовах складності ситуації в якій опинилися громадяни та підприємці в результаті фінансово-економічної кризи, ГО "Громадський Форум Івано-Франківська" спільно з Комітетом із захисту приватних підприємців та громадян міста надсилає повторні звернення по даному питанню.

"Сподіваюсь, що повторне звернення, - каже лідер ГО "Громадський Форум Івано-Франківська" Юрій Соловей, - нарешті приверне увагу народних депутатів від Івано-Франківська та спонукає їх прийняти законопроект, який би врегулював проблему з виплатами валютних кредитів".

Нагадаємо, що для забезпечення стабільності у взаєминах банків і позичальників 17 березня було підписано Меморандум порозуміння, дія якого передбачена до моменту законодавчого врегулювання даного питання на рівні Верховної Ради України.

Звернення до народного депутата України

В Івано-Франківську утворено координаційний комітет із захисту приватних підприємців та громадян міста в умовах економічної кризи. До складу комітету увійшли представники малого, середнього бізнесу та звичайні мешканці,які вже постраждали від необдуманої політики влади всіх рівнів,Національного банку України та комерційних банків.

В даний час в місті Івано-Франківську практично зупинена галузь будівництва, відбувається масове скорочення робочих місць та зупинка підприємств, закриваються торгові заклади та інші суб’єкти підприємницької діяльності. Основна причина цього – валютні кредити які подорожчали в гривневому еквіваленті майже вдвічі та відповідно неможливість їх погашення.

Виходячи з цього, координаційний комітет просить Вас виступити з законодавчою ініціативою щодо переведення всіх валютних кредитів в гривневі на умовах, що діяли на момент укладання договорів.

При цьому надсилаємо Вам копію звернення координаційного комітету до Президента України п.В. Ющенка, Прем’єр-Міністра п.Ю. Тимошенко, Голови ВРУ п.В. Литвина, Голови НБУ п.В. Стельмаха.

З повагою, Голова координаційного комітету Ю.Соловей

Джерело: Прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська"
Обговорити на форумі