друкувати


На сесії міської ради 25 березня 2009 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-26 05:58:27
Чергове пленарне засідання Коломийської міської ради, яке відбулося 25 березня, розглянуло питання про виконання "Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Коломиї за 2008 рік", яке депутати перенесли з попереднього засідання.

По даному питанню доповідав заступник міського голови Володимир ТАРНОВЕЦЬКИЙ, який сказав, що бюджет – 2008 виконано на 100,9%. Добре спрацювали підприємства-хлібовиробники, "Бетон", ЗАТ "Мрія". Але разом з тим у харчовій, деревообробній в т. ч. і компанії "Лаванда" спостерігається спад виробництва. Нажаль, ми і далі залишається сировинним придатком для Заходу.

Позитивно відзначено ріст будівництва житла, покращення умов торгівлі на міських ринках. Проблемними залишається реконструкції вулиць Шкрумеляка, Староміської та інших, де не завершено їх ремонт.

Кошти, які виділялися на ремонт цих вулиць, перенаправили на ремонт інших: Хмельницького, Майданську, Міцкевича тощо. Всього освоєно 1млн.700 тис.грн.

Велика робота була здійснена по перекриттю дахів ДНЗ, шкіл. Зроблено освітлення парку імені Трильовського, зміцнено матеріально-технічну базу закладів культури.

В обговоренні звіту взяли участь депутати. Зокрема, депутат І.ГОРЕЦЬКИЙ сказав, що Коломия після зими в жахливому стані, особливо дороги "Зійшов сніг – зійшов асфальт…". Запропонував В.ТАРНОВЕЦЬКОМУ звільнити одну посаду в управлінні економіки і за ці кошти влаштувати двох двірників, від яких буде більше користі. Гостро стояло питання контролю за виконанням робіт підрядних організацій.

Депутат Ярослава ТКАЧУК піднімала питання поліпшення туристичної діяльності. Необхідно побільше афішувати себе в ЗМІ.

По другому питанню "Програма соціально-економічного та культурного розвитку міста Коломиї на 2009 рік" виступила начальник управління економіки міської ради Ольга ГРАНДА. До Програми депутати міської ради зробили доповнення, що стосуватимуться покращення реклами в ЗМІ про продаж земельних ділянок з аукціону, про створення нових ігрових та ремонт діючих спортивних майданчиків в мікрорайонах міста, про завершення очистки міського озера та про очистку питної води.

На сесії, як завжди, було розглянуто велику кількість земельних питань.

Обговорити на форумі