друкувати


Чемпіонат України можуть скоротити до 10 команд

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-26 04:50:31
Українська Прем’єр-ліга у наступному сезоні може налічувати 10 – 11 команд. Таку версію висунув перший віце-президент Федерації Футболу України – Сергій СТОРОЖЕНКО. Клубів може поменшати через брак стадіонів, на яких можуть проходити матчі Прем’єр-ліги.

Після нещодавніх проблем з полями та перенесенням матчів, ФФУ хоче кардинально переглянути відповідальність команд за арени, на яких проводяться змагання.

У середу у Домі Футболу на спільному засіданні комітетів ФФУ та керівництва Прем’єр-ліги з цього приводу спалахнула серйозна суперечка. Іскрою, через яку розгорівся конфлікт, став матч між ФК "Львов" та "Металістом", що відбувся у рамках Прем’єр-ліги 8 березня у місті Добромиль.

Отже, хто винний в проведенні цього багатостраждального матчу, досі невідомо. Хоча, пан СТОРОЖЕНКО пообіцяв, що і делегати, і судді, які обслуговували цей поєдинок, будуть покарані - делегата ФФУ на тому матчі Борис ВОСКРЕСЕНСЬКИЙ уже відсторонений від займаної посади. Однак, за словами віце-президента, гра у Добромилі була лише першою іскоркою, і віднині ФФУ дуже уважно слідкуватиме за готовністю поля до гри.

Вирішення проблеми стадіонів наразі федерація бачить у задіянні резервних полів, які внесені в реєстр ФФУ. Клубам же рекомендують покращувати інфраструктуру, інакше це може завершитися фатально, навіть виключенням з Прем’єр-ліги.

Відтак, більшість запитань залишилася без відповідей, а поновлення протистояння ПФЛ та ФФУ, схоже, набуває нового змісту вже у площині Прем’єр-Ліга – ФФУ, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі