друкувати


700 000 випускників ВУЗів скоро поповнять "армію безробітних"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-26 02:24:03
Більше 700 тисяч випускників ВУЗів у червні-липні поточного року поповнять "армію безробітних", з них 549 700 випускників отримають вищу освіту за державним замовленням, - заявив координатор громадської ініціативи "Студентська захист" Андрій ЧЕРНИХ. Економічна криза лише загострить проблему працевлаштування випускників.

У минулому році в Україні було зареєстровано 931642 випускників ВУЗів. З них лише 19,5% отримали направлення на роботу за допомогою навчальних закладів. Іншими словами, 181553 людини мали на руках після закінчення навчального закладу документ про працевлаштування. Але якщо спиратися на реальні випадки, коли студенти несуть в деканат фіктивні довідки, щоб отримати диплом, то кількість тих, хто реально знайшов роботу з допомогою навчальних закладів - набагато менше, - зазначає координатор громадської ініціативи "Студентська захист".

Сьогодні диплом про вищу освіту не гарантує автоматичне працевлаштування, навіть не дивлячись на те, яким престижним є ВНЗ, що його видав, - підсумовує Андрій ЧЕРНИХ, повідомляє Освітній портал.

Обговорити на форумі