друкувати


Президент зустрівся з українською громадою в Чехії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-26 10:07:44
Президент України Віктор ЮЩЕНКО та його дружина Катерина зустрілися з представниками української громади в Чехії. У своєму виступі Глава держави наголосив, що українська влада високо оцінює роль закордонного українства для утвердження нашої присутності в світі.

"Це особливий партнер України у розвитку нашої зовнішньої політики... По всьому світу українці роблять унікальну роботу, щоб Україна відбулася", - переконаний Віктор ЮЩЕНКО. Він також високо оцінив відкриття у Празі пам'ятника Тарасу ШЕВЧЕНКУ та подякував усім причетним до цієї події.

Президент України наголосив, що увічнення пам'яті видатних українських діячів за кордоном є важливим для держави, і українська влада заохочує активно проводити цю роботу. За вагомий особистий внесок у розвиток українсько-чеського співробітництва у гуманітарній сфері у Празі український Президент вручив орден "За заслуги" ІІІ ступеня директору слов'янської бібліотеки у Празі Лукашу БАБЦІ, викладачу Празького (Карлового) університету Богдану ЗІЛИНСЬКОМУ, президенту Панєвропейського товариства культури, освіти та науково-технічної співпраці "Коменіус" Карелу МУЗІКАРЖУ та меру району Прага-5, де було відкрито пам'ятник ШЕВЧЕНКУ Мілану ЯНЧИКУ. Орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала керівник української редакції радіо "Свобода" у Празі Ірина ХАЛУПА. У ході зустрічі з українцями Чехії Віктор та Катерина ЮЩЕНКИ передали українській громаді подарунки, повідомляє УКРгазета.

Обговорити на форумі